Gå direkt till innehåll
Christer Ohlsson (Oatly), Roger Kronberg (bemt AB) och Johan Korpe (Oatly) gläds över att bemt AB går in som fullserviceutförare inom kyla och ventilation vid Oatlys anläggningar i Landskrona.
Christer Ohlsson (Oatly), Roger Kronberg (bemt AB) och Johan Korpe (Oatly) gläds över att bemt AB går in som fullserviceutförare inom kyla och ventilation vid Oatlys anläggningar i Landskrona.

Pressmeddelande -

Oatly och bemt AB skriver fullserviceavtal inom kyla

Livsmedelstillverkaren Oatly i Landskrona har valt att fördjupa sitt samarbete med bemt AB genom att teckna ett fullserviceavtal inom kyla och ventilation.

Där vissa delar av Oatlys service- och underhållsbehov vid produktionen i Landskrona tidigare hanterades av flera mindre aktörer kommer bemt AB nu att ta över som enda utförare. Det gäller även i den nya fabrik som Oatly har uppfört på orten.

"Det känns jätteroligt att Oatly ger oss förtroendet som fullservicepartner. Vi ser fram emot att inte bara fortsätta leverera förstklassig kyla och ventilation, utan att kunna ta ett mer övergripande ansvar för energioptimeringen och på så vis skapa nya ekonomiska och miljömässiga fördelar för kunden”, säger Roger Kronberg, servicechef inom kylservice på bemt AB.

Avtalet välkomnas även av fabrikschef Christer Ohlsson på Oatly:

"Genom att centralisera service och underhåll under bemt AB ser vi möjligheter att öka effektiviteten och stärka vårt miljöåtagande. bemt AB har tydligt visat för oss att de vet vad de gör på det här området. För oss är det till exempel en stor tillgång att ha en partner som arbetar med ett klimatneutralt köldmedium som ammoniak", säger han.

Avtalet gäller från 1 juni 2023.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om bemt AB

bemt AB är ett teknik-, service- och konsultbolag med huvudkontor i Malmö och avdelningar i Kristianstad, Helsingborg, Stockholm och Sundsvall.

bemt tillhandahåller lösningar inom ventilation, ovk, styr och regler, kyla, tryckluft, elteknik, solceller och service management. Till kunderna hör industrier, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, butiker, handelsbolag, bensinbolag m.m. i hela landet.

bemt AB ingår i bemtgruppen som verkar i flera olika branscher. Koncernen omsätter cirka 350 mnkr, och verksamhetsområdet är Skandinavien.

Om Oatly

Oatly är ett svenskt livsmedelsföretag med huvudkontor i Malmö. De har produktionsanläggningar i Landskrona, Sverige samt internationellt i USA, Kina, Nederländerna och Singapore.

Företaget utvecklar, producerar och marknadsför bland annat havrebaserade drycker, havregurt, matlagningsprodukter och glass. Produkterna säljs i Sverige och i ett tjugotal länder under varumärket Oatly.

Sedan 20 maj 2021 är Oatly noterat på Nasdaq-börsen i New York.


Kontakter

Michael Brannefalk

Michael Brannefalk

Presskontakt VD

Relaterat innehåll