Gå direkt till innehåll
Andreas Persson, bemt AB, och Johan Ewald, TePe Oral Hygiene Products, är glada över att ta ytterligare ett steg tillsammans mot en hållbar framtid.
Andreas Persson, bemt AB, och Johan Ewald, TePe Oral Hygiene Products, är glada över att ta ytterligare ett steg tillsammans mot en hållbar framtid.

Pressmeddelande -

TePe och bemt AB tar nästa steg mot ännu grönare kyla

bemt AB kommer att leverera ytterligare ett koldioxid (CO2)-kylaggregat till munvårdsföretaget TePe i Malmö. För TePe är investeringen en del av en uttalad ambition att respektera planetens gränser och skydda miljön över hela värdekedjan.

”Som mångårig serviceleverantör till TePe vet vi att de tar sitt miljöansvar på största allvar. När de nu växlar upp produktionen är vi glada över att ännu en gång få förtroendet att leverera kyltekniken”, säger Andreas Persson, Key Account Manager på bemt AB. ”Aggregatet ligger i framkant av den gröna teknikutvecklingen och kommer att användas tillsammans med de två enheter som vi har installerat och underhåller sedan tidigare. Resultatet är ett helhetssystem för maximal energieffektivitet och minimal miljöpåverkan.”

”För oss är det självklart att välja det mest miljösmarta och energieffektiva alternativet”, säger Johan Ewald, Facility Manager på TePe. ”Vi tittar ständigt på nya sätt att minska vårt koldioxidavtryck, vare sig det gäller nya råmaterial eller innovativa produktionsprocesser. bemt AB delar våra värderingar på hållbarhetsområdet och har konsekvent visat att de erbjuder de bästa lösningarna och den rätta tekniken för våra behov. Vi känner oss oerhört trygga med att ha dem med oss när vi nu gör ännu en investering i en hållbar framtid för kommande generationer.”

Det nya kylaggregatet kommer att generera processkyla såväl som komfortkyla. I växelverkan med de befintliga aggregaten på plats kommer kylan att fördelas på behovsbasis mellan byggnader, maskiner och övriga resurser i fastigheten. En extra miljövinst med det nya aggregatet är möjligheten till värmeåtervinning:

”Med andra aggregat går värmen till spillo genom att släppas ut i luften. Nu tar vi i stället vara på den genom att använda den för uppvärmningen av våra kontorslokaler som ligger i anslutning till produktionshallarna”, berättar Jonas Grape Nilsson, drifttekniker på TePe.

Kylaggregatet kommer att installeras i november i år. bemt AB, som är fullservicepartner till TePe inom ventilation, kyla, tryckluft samt styr och regler, kommer att stå för service och underhåll även av detta aggregat.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Om bemt AB

bemt AB är ett teknik-, service- och konsultbolag med huvudkontor i Malmö och avdelningar i Kristianstad, Helsingborg, Stockholm och Sundsvall.

bemt tillhandahåller lösningar inom ventilation, ovk, styr och regler, kyla, tryckluft, elteknik, solceller och service management. Till kunderna hör industrier, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, butiker, handelsbolag, bensinbolag m.m. i hela landet.

bemt AB ingår i bemtgruppen som verkar i flera olika branscher. Koncernen omsätter cirka 350 mnkr, och verksamhetsområdet är Skandinavien.

Om TePe Munhygienprodukter AB

TePe Munhygienprodukter AB, grundat av familjen Eklund 1965, är ett internationellt företag med huvudkontor i Malmö, Sverige.

TePe har 400 anställda och en omsättning på 914 mnkr (2021). Baserat på hållbar innovation och en vision om friska leenden för livet erbjuder TePe ett komplett sortiment av produkter och lösningar för en god munhälsa, utvecklade i samarbete med tandvårdsexpertis.

TePes munhälsoprodukter marknadsförs av dotterbolag och distributörer i 80 länder och säljs via tandläkarmottagningar, apotek, e-handel och detaljhandel.

Kontakter

Michael Brannefalk

Michael Brannefalk

Presskontakt VD

Relaterat innehåll